Beata szmydki

Absolwentka londyńskiej szkoły dla profesjonalnych kucharzy - Leiths School of Food and Wine o 45-letniej tradycji, z Dyplomem Somelierskim WSET2. Doświadczenie w food stylingu zdobywała u boku stylistów i fotografów wydawnictw BBC. Po kilku latach życia, nauki i pracy w Londynie (Racine, Oxo Tower Restaurant, Wright Oyster Bros) oraz podróżach po Europie, Azji, Japonii, Nowym Jorku, Australii i Afryce Południowej, nieustannie doskonali swoje umiejętności i techniki gotowania, mając oczy otwarte na trendy w gastro sferze. Szkoli zarówno home foodies jak i kucharzy. Jej pasje to food styling i plating oraz dietetyka.

Prowadziła przez 2 lata cykliczne warsztaty food stylizacji na talerzu – czyli platingu, dla portalu kulinarnego Agory Haps.

Od 2017 roku współpracuje z magazynem kulinarno-kulturalnym KUKBUK, tworząc autorską kolumnę “Klasyka Gatunku”.

Swój styl opiera na klasykach kuchni, ale w duchu współczesności. Fascynuje ją antropologia jedzenia, nie mniej niż historia kulinarna, szczególnie Europy i Japonii.
 

Beata Szmydki

Beata is London's Leiths School of Food & Wine 1st class graduate with WSET2 Sommelier Diploma. She gained experience in food styling alongside the BBC's stylists and photographers. After living & working in London (Racine, Oxo Tower & Wright Brothers Oyster & Porter House) for a few years, constantly learning by travelling frequently to Italy, France, Spain, Portugal, New York, Japan, Australia, South Africa & Asia, she prepares classics with contemporary approach and extracting best from the basic ingredients by classical as well as the modern techniques. She also does personal cooking coaching to basic & intermediate, food loving home foodies and pro chefs, as well as incentive workshops to corporate groups. Food Styling and Plating as well as dietetics are her passions.

For 2 years she run a food styling & plating workshops in cooperation with the Haps culinary portal of Agora.

Since 2017, she has been cooperating with the culinary and cultural magazine KUKBUK, creating the author's column "Klasyka Gatunku” (Classic of the Genre).

She is fascinated by food anthropology, no less than the culinary history, especially of Europe and Japan.

EK_170915_080_3.jpg

 

jak pracuję

indywidualne cooking classes

Max 2 osoby

Lekcję lub cykl sesji projektuję indywidualnie po ustaleniu z Uczestnikiem jego oczekiwań. Spersonalizowany program wysyłam do akceptacji wraz z wyceną, na którą składa się wynagrodzenie coacha, koszt produktów oraz opcjonalnie koszt wynajęcia studia kuchennego. Lekcje odbywają się w godzinach 11:00-15:00 od wtorku do piątku.

 

warsztaty dla grup firmowych

Min 10 osób

Program warsztatu jest przygotowywany i wyceniony w oparciu o wskazówki, założenia oraz oczekiwania Klienta i zawsze uwzględnia skład grupy, jej umiejętności i zainteresowania lub też specjalne wydarzenia w firmie. 

Warsztaty odbywają się w wybranym, wynajętym studio kuchennym, które może pomieścić daną liczbę Uczestników. Uczestnicy dzieleni są na grupy robocze, w ramach których przygotowują kolejne dania kolacji lub lunchu wg scenariusza. 

e-mail classes@cookingcoach.pl

 

©2016 by Beata Szmydki